Hatha Yoga

Ha betyr sol og tha betyr måne.

Hatha Yoga er en praksis for å balansere disse to elementene, med øvelser som både øker energien og beroliger.

I en Hatha klasse lærer vi de grunnleggende fysiske øvelsene i et rolig tempo. Vi gjør øvelser/asanas for hele kroppen, -stående, sittende, fremoverbøyninger, bakoverbøyninger, omdreininger, balanseøvelser og opp-ned stillinger.

Nybegynnerkurs: På dette kurset lærer du de 12 basic asanas/yogastillinger. Vi går langsomt frem og bruker god tid på å bli kjent med hver stilling. Du vil også lære å bli mer bevist måten du puster. Vi både starter og slutter timen med avspenning.

Videregåendekurs: Vi viderefører de 12 basic asanas/yogastillinger og du vil også praktisere flere variasjoner. Vi har som alltid i yoga fokus på pust og du vil lære ulike pusteøvelser. Vi både starter og slutter timen med avspenning.

Kundalini Yoga

Yogaen for bevissthet

Kundaliniyoga har som mål og bevege energi og frigjøre spenninger i deg.

Terapeutiske øvelser som bryter opp gamle mønstre og støtter deg i en renselsesprosess både fysisk og mentalt. Hver yogatime er helt unik med ulike temaer og tar deg med til steder i sinnet og kroppen som søker din oppmerksomhet. Fokus er å nære kroppen og dens organer, påfyll av positiv energi og finne tilbake til den kreativt skapende kraften.   

I en Kundaliniyoga klasse går vi gjennom en kriya med fysiske øvelser, breathwork og mantra. Så hviler du ned i avspenning mens du kjenner virkningen av øvelsene. Når kroppen, nervesystemet og sinnet nå er klart går vi inn i en transformerende meditasjon.

 

Kundalini Yoga Bliss: Myk og skånsom yoga. Rolig dynamiske øvelser, avspenning og meditasjon for å slippe gamle begrensninger og kjenne harmoni og indre gleden. 

Kundalini Yoga Peace: Svært rolig yoga. Myke og nærende øvelser med innslag fra Yin, samtidig som du blir badet av lyd fra gong og andre instrumenter under øvelsene. Lang avspenning og dype meditasjoner for indre ro og tilstedeværelse.

Yin Yoga

Yin Yoga er en rolig og myk praksis der de aller fleste stillingene gjøres liggende eller sittende.

Dette er kurs som passer alle, nybegynner og deg som har praktisert lenge.

Vi ligger komfortabelt på yogamatte/ullmatte og bruker om ønskelig bolstre, klosser og puter til å støtte kroppen. Stillingene blir holdt lenge, slik at kroppen får mulighet til å gi slipp på spenninger.

Yin Yoga påvirker vi kroppens ledd, muskler og bindevev til å bli mer åpen og myke, samtidig som leddene strykes.

Kroppen vår har lange bindevevslinjer som går fra føttene og hele veien til issen. Holdes disse smidig, bidrar dette til å motvirke skader og smerter. Bindevevet er vårt størst sensoriske organ og lagrer, ifølge yogafilosofien mange fysiske og emosjonelle spenninger.

I Yin Yoga følger vi årets rytme og tilpasser stillingene/asanas til energibanene/meridianene som flyter i kroppen. Hver årstid er knyttet til ulike organer og vi gjør stillinger for å åpne flyten av energi i disse energibanene.

Gongbad til månen

En dypt helende opplevelse

Gongbad er å hvile til lydvibrasjoner, hvor spenninger slipper og sinnet roes ned.

Under gongbad ligger du godt og varmt under teppe og tar imot lydbølger fra gong og andre energi-instrumenter som sjamantromme, syngeboller, koshiklokker med mer. Mange opplever dyp avspenning og total hvile.

Vi har bare så vidt begynt å forske på hvordan lydvibrasjoner påvirker kroppen, selv om dette er svært gammel visdom – harmoni på cellenivå. Du kan oppleve å dra på en indre reise i følelser, farger, bilder og minner. Sinnet får en pause fra sin normale tankevirksomhet og det stimulerer nervesystemet til dyp ro. Det er gongbad til hver fullmåne og nymåne. Gongbad må oppleves!

 

Nymåne Gongbad: Den mest utrensende dagen i løpet av en månesyklus og en fin tid for avslutning av det du ikke lenger ønsker å bringe med deg videre. Dette er tid til refleksjon for å sette nye intensjoner eller starte nye prosjekter. Hva drømmer du om at skal bli virkelighet i ditt liv?

Fullmåne Gongbad: Tid for manifisterining. Akkurat som solen lyser opp månen, skinner bevisstheten din på det ubevisste og gir lys til det som skjuler seg i sinnet. Det er en tid for å bli helt ærlig med deg selv, ha styrke til å erkjenne følelser og mot til å leve det livet du ønsker.

Del denne siden